SİYONİST GÜÇLERDEN BATI ŞERİA'NIN BİRÇOK BÖLGESİNE BASKIN

Kudüs’e bağlı el-İseviyye beldesine dün gece baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, işgal askerleri bu sabah (22 Mayıs Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 572 Tarih: 23 Mayıs 2022 21:10
SİYONİST GÜÇLERDEN BATI ŞERİA'NIN BİRÇOK BÖLGESİNE BASKIN

Yerel kaynaklar, el-İseviyye beldesi sakini gençlerin havai fişeklerle ve taşlarla işgal güçlerine direndiğini bildirdi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Nablus kentindeki el-Ayn Kampı’nda eski esir Hilal Şahin’in evine baskın düzenledi ve teslim olmaması halinde eski esire suikast düzenleme tehdidinde bulundu.
 

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Beytlahim’in güneyindeki Beyt Feccar beldesinde Muhammed İbrahim Takatıka ve Yezen Mahmud Takatıka isimli gençleri gözaltına aldığı ve evlerine baskın düzenleyerek arama yaptığı belirtildi.
 

Ramallah’ta da işgal güçlerinin kentin kuzeybatısındaki Ra’s Kerker köyünün girişini kapattığı ve Yahudi yerleşimcilerin Ayn Eyyüb bölgesi yakınlarında Filistinlilerin evlerine saldırdığı ifade edildi.
 

Bu sabah Cenin’in batısında ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Filistinli birçok işçinin işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Anin köyünde dükkan olarak kullanılan bir kulübeyi yaktığı, dün gece ve bu sabah erken saatlerde Ramallah ve el-Bire’de beş kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Öte yandan, Gazze’nin doğusundaki sınır bölgesinde yer alan gözetleme kulelerinde görevli işgal askerlerinin bu sabah eş-Şucaiyye Mahallesi doğusundaki tarım arazilerinde çalışan çiftçilere otomatik silahlarla ateş açtıkları ve göz yaşartıcı bomba attıkları, çiftçilerin çalışmayı bırakarak bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldıkları açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar