HAMAS'TAN RAİD SALAH 'A GETİRİLEN YASAĞA KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin keyfi kararla Şeyh Raid Salah’a seyahat yasağı getirmesini kınadı. 

Görüntülenme: 650 Tarih: 23 Mayıs 2022 08:53
HAMAS'TAN RAİD SALAH 'A GETİRİLEN YASAĞA KINAMA

Hamas Hareketi sözcülerinden Cihad Taha, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, kararın hareket ve seyahat özgürlüğünü garanti altına alan uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.
 

Kararı Filistin halkının ve simge isimlerinin sesini kısma, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmalarına engel olma çabası olarak niteleyen Taha, işgalcilerin ihlallerinin deşifre olmasını ve Kudüslülerin çektiği sıkıntıların dünya kamuoyuna aktarılmasını, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının bilinmesini istemediklerini ifade etti.
 

İşgal yönetimi dün (21 Mayıs Cumartesi) Şeyh Raid Salah’ın Kudüs’ün batısındaki el-Lud Havaalanı’ndan Türkiye’ye seyahat etmesine sudan bahaneler ileri sürerek izin vermedi.
 

Şeyh Raid Salah, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada el-Lud Havaalanı’nın girişinde duruyorum. Saçma bir gerekçeyle seyahatim engellendi. Seyahate karar vermeden önce hakkımda seyahat yasağı olup olmadığına bakmıştım ve herhangi bir yasak yoktu” dedi.
 

Havaalanında valizlerini kontrol ettirdikten sonra uçağa binmek üzereyken güvenlik görevlilerinden bazılarının yanına gelerek valizleri yeniden kontrol etmek istediklerini söyleyen Şeyh Raid Salah, daha sonra kendisine seyahat yasağı bulunduğunun bildirildiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar