SİYONİST İŞGALCİLER TULKEREM'DE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Dün (18 Mayıs Çarşamba) akşam Tulkerem'in doğusundaki Bel'a ve Kefr El-Lubbed kasabalarında işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda birçok kişi göz yaşartıcı gaz bombasından zarar gördü.  

Görüntülenme: 638 Tarih: 19 Mayıs 2022 20:12
SİYONİST İŞGALCİLER TULKEREM'DE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Bel'a kasabasına baskın düzenlemeleri ve bazı evlere girmeleri Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar meydana gelmesine sebep oldu. 

İşgal güçleri Kefer El-Lubbed kasabasına da ahalinin üzerine ve evlere yönelik olarak göz yaşartıcı gaz bombaları atarak baskın düzenlediler. 

İşgal güçlerinin El-Halil'in güneyinde bulunan Yatta kasabasının doğusundaki Mesafir bölgesinde bir çocuğu gözaltına aldıkları haber verildi. İşgal güçleri Muhammed Cihad Ebu Subha isimli ve 15 yaşında olan bu çocuğun civardaki bir yahudi yerleşim merkezine baskın düzenlemeye hazırlandığı iddiasında bulundular.  

İşgal güçlerinin Cenin'deki Arrabe kasabasının girişine de askeri kontrol noktası kurarak tüm araçları durdurdukları ve kimlik kontrolü yaptıkları haber verildi. 

Bu arada işgal güçleri Ya'bed kasabası yakınındaki Dutan yahudi yerleşim merkezinde ve çevresinde askeri varlıklarını da belirgin bir şekilde artırdılar. 

İşgal askerleri Ramallah'ın batısındaki İskanu'l-Kerame bölgesinde bir çiftliği basarak vatandaşlara saldırdı ve 12 işçiyi birkaç saat rehin tuttular. Burada yahudi yerleşimcilerin de Filistinli işçilere ve ahaliye saldırdıkları ve işgal askerlerinin baskınlarına destek verdikleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar