SİYONİST REJİMDEN İHA İDDİASI

İsrail işgal güçleri bugün (19 Mayıs Perşembe) Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Rafah bölgesinin semasına doğru bir füze fırlattı.  

Görüntülenme: 777 Tarih: 19 Mayıs 2022 16:52
SİYONİST REJİMDEN İHA İDDİASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, Gazze sınırına çektiği tellerin iç kısmından, Rafah'ın doğusunu Filistin'in 1948 Bölgesi'nden ayıran tellerin hizasına doğru füze attı. 

İşgal ordusu adına açıklama yapan bir kişi, demir kubbe sisteminin Gazze Şeridi üzerinde tespit edilen şüpheli bir hava aracını engellemek için füze attığı iddiasında bulundu. 

Açıklamada, söz konusu aracın gözlemciler tarafından ortaya çıkış anından itibaren gözlendiği ve "İsrail hava sahası"nı ihlal edemediği iddia edildi. 

Sabah saatlerinde de 1948 Bölgesi'nin kuzey kesiminde yer alan Yukarı Celil mıntıkasında Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının düşürüldüğü iddia edilmiş ancak daha sonra işgal ordusu bu konudaki haberleri yalanlamış, bölgedeki alarm sirenlerinin çalmasının ve demir kubbe sisteminin harekete geçmesinin bir aracın aidiyetinin tespit edilmesi konusundaki hatadan kaynaklandığını duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar