BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ'NDE SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU

Filistin'in Ramallah şehrinde bulunan Birzeit Üniversitesi'nin Öğrenci Meclisi üyelerinin belirlenmesi için bugün (18 Mayıs Çarşamba) gerçekleştirilen seçimlerde, İslami kesimi temsil eden "İslami Vefa" listesi büyük bir başarı gerçekleştirerek birinci oldu.  

Görüntülenme: 706 Tarih: 19 Mayıs 2022 20:48
BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ'NDE SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU

Yapılan sayımlar sonucu yapılan tespitlere göre İslami Vefa grubunun 5018, Fetih hareketinin gençlik kollarını temsil eden Şehit Yasir Arafat grubunun 3379, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) temsil eden İlerici Öğrenci Direği grubunun 888, Demokratik Cephe'yi temsil eden Öğrenci Birliği grubunun 132, Halk Partisi'ni temsil eden İlerici Öğrenci Birliği grubunun ise 76 oy kazandığı açıklandı. 

Bu sonuçlara göre İslami kitle, toplamda 9782'ye ulaşan geçerli oyların %50'den fazlasını almış oldu. Boş oy sayısının 102, geçersiz oy sayısının ise 140 olduğu belirtildi. 

Seçim sonuçlarına göre İslami kitle Öğrenci Meclisi'nde 28, Fetih gençlik kolları 18, FHKC 5 üyelik kazanmış oldu. Diğer gruplar ise herhangi bir üyelik kazanamadılar. 

İşgal rejiminin tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen öğrencilerin İslami kitleye büyük bir destek verdiği ve sahip çıktığı görüldü. 

İsrail işgal güçleri, Öğrenci Meclisi üyeleri seçiminin arefesinde, dün akşam, Birzeit Üniversitesi İslami Grubu liderlerinden 8 kişiyi gözaltına almıştı. 

İşgal rejiminin Musta'rabin olarak isimlendirilen ve Arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle eden özel birliklerinden bir ekip Ramallah'taki Devra El-Kara' köyüne sızarak Birzeit Üniversitesi İslami Grubu yöneticilerinden sekiz öğrenciyi gözaltına almıştı. 

Söz konusu baskından önce de öğrencilerin ailelerine, çocuklarının Öğrenci Meclisi seçimlerinde aday olmamaları için uyarı mektupları gönderilmişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgalcilerin, Birzeit Üniversitesi İslami Grubu liderlerinin gözaltına alınmasını kınarken, üniversitedeki İslami Grup da olayla ilgili açıklama yaparak işgalcilerin bu tutumunun kendilerinin azmini kıramayacağını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar