HAMAS'A BAĞLI İSLAMİ KİTLE ÖĞRENCİ GRUBUNDAN ÖRNEK TAVIR

Birzeit Üniversitesi'ndeki İslami Kitle dün (18 Mayıs Çarşamba) açıklanan Öğrenci Meclisi seçimleri sonuçlarına göre çoğunluğu elde etmesine rağmen barajı aşan tüm gruplarla, nisbi temsil sistemine göre bir Öğrenci Meclisi oluşturmak istediğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 678 Tarih: 19 Mayıs 2022 19:41
HAMAS'A BAĞLI İSLAMİ KİTLE ÖĞRENCİ GRUBUNDAN ÖRNEK TAVIR

İslami Kitle, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, seçimlerde büyük bir başarı gerçekleştirmesine ve çoğunluğu elde etmesine rağmen barajı aşan tüm gruplarla nisbi temsil sistemine göre bir Öğrenci Meclisi oluşturmaktan ve bütün herkesle işbirliği içinde bir çalışma yürütmekten yana olduğunu dile getirdi. 

İslami Kitle açıklamasında, kendilerine oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlarına şükranlarını dile getirirken; "Her zaman ısrarla söylediğimiz üzere, biz bütün herkesin yararına uygun olanı yapmaya ve herkesin tercihini göz önünde bulundurmaya çalışacağımızı özellikle vurguluyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Filistin'in en önemli üniversitelerinden olan, Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi'nde dün gerçekleştirilen Öğrenci Meclisi seçimlerinde İslami Kitle'nin İslami Vefa listesi 5018 oy alarak, geçerli oyların yarıdan çoğunu kazanmak suretiyle birinci olmuş ve Öğrenci Meclisi'nde de 28 üyelik elde etmişti.

Fetih hareketinin gençlik kollarını temsil eden Şehid Yasir Arafat grubu 3379, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) temsil eden İlerici Öğrenci Direği grubu 888, Demokratik Cephe'yi temsil eden Öğrenci Birliği grubu 132, Halk Partisi'ni temsil eden İlerici Öğrenci Birliği grubu ise 76 oy kazanmıştı.

Buna göre İslami Kitle Öğrenci Meclisi'nde 28, Fetih gençlik kolları 18, FHKC 5 üyelik kazanmış, diğer gruplar ise barajı geçememişti. 

İsrail işgal güçleri, Öğrenci Meclisi seçiminden bir gün önce, Birzeit Üniversitesi İslami Grubu liderlerinden 8 kişiyi gözaltına almıştı.  

Söz konusu baskından önce de öğrencilerin ailelerine, çocuklarının Öğrenci Meclisi seçimlerinde aday olmamaları için uyarı mektupları gönderilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar