İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

 

Görüntülenme: 581 Tarih: 07 Mayıs 2022 18:55
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde "Sivil Yönetim" olarak isimlendirilen organı bugün (6 Mayıs Cuma) yaptığı açıklamada, Yüksek Planlama Konseyi'ne bağlı yerleşim alt komitesinin, Batı Şeria'da yahudi yerleşim merkezlerine 3988 adet ek yerleşim birimi inşası teklifini görüşmek ve onaylamak üzere önümüzdeki perşembe günü toplanacağını bildirdi. 

İşgal rejiminin söz konusu ek yerleşim birimleri inşası planının onaylanması işlemini ABD Başkanı Joe Biden'in önümüzdeki Haziran ayında gerçekleştirmeyi planladığı "İsrail" ziyareti öncesinde gerçekleştirmek istediğine dikkat çekildi. 

İşgal rejiminin Biden'ın ziyareti sırasında Abraham Anlaşması ülkelerinin liderlerine ek olarak Mısır ve Ürdün liderleriyle de görüşme yapmak istediği ifade edildi. 

İşgal rejiminin "Sivil Yönetim" adı verilen organizasyonu tarafından yapılan açıklamada Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerinin her birine ne kadar ek yerleşim birimi inşa edilmesinin planlandığı hakkında ayrıntılara da yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar