ABD FİLİSTİNLİ HUKUKÇULARA VİZE VERMEDİ

ABD Yönetimi, Esir Haklarını ve İnsan Haklarını Korumak İçin Vicdan Örgütü (Damir) Müdiresi ve avukat Seher Fransis'in, ülkesine girmesini önledi.  

Görüntülenme: 655 Tarih: 05 Mayıs 2022 08:53
ABD FİLİSTİNLİ HUKUKÇULARA VİZE VERMEDİ

Fransis'e ABD'nin bu konudaki kararı, Meksika'da düzenlenecek bir sivil toplum kuruluşları konferansına katılmak amacıyla yola çıkmak üzere geçtiğimiz Cumartesi günü El-Ludd şehrindeki Ben Gurion Havaalanı'na ulaştığı sırada iletildi. Burada yapılan açıklamada kendisinin ABD'ye gitmek üzere uçak yolculuğuna çıkamayacağı belirtildi. 

Öte yandan İsrail işgal yönetimi de geçtiğimiz Cuma günü Bisan Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Ubey Abudi'nin yine aynı konferansa katılmak üzere Ürdün üzerinden yola çıkmak amacıyla, Peygamber Köprüsü üzerinden Ürdün'e geçmesine engel oldu. 

Geçtiğimiz Kasım ayında da NSO isimli İsrail şirketinin geliştirdiği Pegasus casus programının Ubey Abudi'nin telefonuna ve ayrıca Filistinli sivil toplum kuruluşlarının ileri gelenlerinden beş kişinin telefonuna yerleştirildiğinin tespit edildiği ifade edildi.

İşgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz, Damir ve Bisan isimli kurumların ve Filistinlilerin organize ettiği diğer dört sivil toplum kuruluşunun terör örgütü olduğu iddiasında bulunmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar