FİLİSTİNLİ ESİRLER YENİ BİR EYLEM BAŞLATMA ARİFESİNDE

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden aday olanlar arasında yer alan ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Imad Reyhan, işgal zindanlarındaki idari tutukluların bir toplu açlık grevine hazırlandıklarını ve yakın bir zamanda başlatmaları ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 597 Tarih: 05 Mayıs 2022 15:48
FİLİSTİNLİ ESİRLER YENİ BİR EYLEM BAŞLATMA ARİFESİNDE

10 ay idari tutuklu olarak işgal zindanında tutulduktan sonra geçtiğimiz Salı günü (3 Mayıs) serbest bırakılan Reyhan, idari tutukluların cezaevi duvarları arasındaki kalış sürelerinin sınırlandırılmasını ve değişik konularda hayat şartlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla açlık grevine hazırlandıklarını belirtti. 

Reyhan, idari tutukluların bir açlık grevi komitesi oluşturduklarını, onun çalışmalarına destek amacıyla bir başka komitenin oluşturulması çalışmalarının da sürdüğünü ve yakın zamanda açlık grevinin yönetilmesi için başka komitelerin de oluşturulmasının söz konusu olduğunu dile getirdi. 

Reyhan, açlık grevinin iki aşamalı olacağını, birinci aşama da 150 esirle başlanacağını, ikinci aşamada ise kalan idari tutukluların da greve katılacağını ifade etti. Bu arada mahkum edilmiş esirlerden bazılarının da idari tutukluların direnişine destek amacıyla açlık grevine katılmalarının muhtemel olduğunu söyledi. 

İşgal rejiminin idari tutuklama uygulamasıyla, Filistinliler hiçbir yargılama, hukuki suçlama ve dava dosyası açma söz konusu olmaksızın tamamen keyfi bir şekilde esir ediliyor. Son verilere göre halen işgal zindanlarında 580 civarında idari tutuklu bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar