HZ İBRAHİM CAMİİ'NE SİYONİST İSRAİL'İN PAÇAVRALARI ASILDI

İsrail işgal güçleri ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimci teröristlerden bazıları, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ne dün (4 Mayıs Çarşamba) İsrail bayrakları astı.  

Görüntülenme: 703 Tarih: 05 Mayıs 2022 14:12
HZ İBRAHİM CAMİİ'NE SİYONİST İSRAİL'İN PAÇAVRALARI ASILDI

Filistin'in Wafa haber ajansının verdiği haberlere göre işgal güçleri ve yerleşimcilerden bir grup, işgal rejiminin sözde "Bağımsızlık Günü" münasebetiyle yapılacak törenlere hazırlık amacıyla İbrahim Camisi'nin çatısına ve duvarlarına İsrail bayrakları astı. 

El-Halil Vakıflar Müdürü Nidal El-Ca'beri; "Bu saldırı doğrudan kutsal mekanların saygınlığına saldırı, tüm anlaşmaların ve uluslararası kuralların çiğnenmesi, Filistinli vatandaşların da duygularının tahrik edilmesidir." diye konuştu. 

El-Ca'beri, Wafa'ya yaptığı açıklamada işgalcilerin bu saldırılarının İbrahim Camisi'ni tamamen yahudileştirme ve oranın tarihi ve medeni kimliğini değiştirme planları çerçevesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. 
 
Filistin topraklarını uluslararası siyonist örgütler için işgal eden İngiliz işgalcilerin bu toprakları, siyonist terör örgütlerine teslim edip gitmesinden sonra "İsrail" adında bir işgal devletinin kurulması işgalci siyonistler tarafından güya "Bağımsızlık Günü" olarak kutlanıyor. Filistinliler bu tarihi "Büyük Felaket Günü (Nekbe)" olarak isimlendiriyor. 

Bu yıl da işgal güçleri söz konusu günü, görkemli törenlerle kutlamayı planlıyor. İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren bazı Arap ülkeleri siyonist işgalcilerin bu kutlamalarına katılacaklarını açıkladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar