ELEVEN DAYS IN MAY BELGESELİ YAKINDA GÖSTERİMDE

İngiliz sinemaları, siyonist işgal rejiminin Mayıs 2011'de gerçekleştirdiği korkunç saldırıda mağdur edilen Filistinli çocukların hikayesini canlandıran "Eleven Days in May (Mayıs'ta 11 Gün)" başlıklı belgeseli göstermeye hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 871 Tarih: 25 Nisan 2022 19:27
ELEVEN DAYS IN MAY BELGESELİ YAKINDA GÖSTERİMDE

Belgesel, siyonist işgal güçlerinin 10 Mayıs 2021 tarihinde başlattıkları, 11 gün süren ve 60 çocuğun korkunç bir şekilde öldürüldüğü, Gazze'ye yönelik saldırılarında çocukların ızdırabını canlandırıyor.  

Belgesel, Filistinli yönetmen Muhammed Es-Savvaf ile İngiliz yönetmen Michael Winterbottom'un ortak yapımı. Alef Multimedia adlı Filistin sinema şirketiyle Revolution Films adlı İngiliz sinema şirketi tarafından ortaklaşa üretildi. 

Senaryosu aynı zamanda bir şarkıcı olan, Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet tarafından yazıldı. 

Belgeselin ilk gösteriminin, önümüzdeki Mayıs ayının 10'unda siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik vahşi saldırısının başlatılmasının birinci yıl dönümünde, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Picture House sinema salonlarında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. 

Belgeselin yönetmenlerinden Muhammed Es-Savvaf, İsrail vahşetinin ve zulmünün aslında çok daha büyük boyutta olduğunu ancak kendilerinin bu belgeselle özellikle çocukların ızdırabını ve öldürülen çocukların ailelerinin çektiği acıları canlandırmayı tercih ettiklerini dile getirdi. 

Siyonist işgalin sergilediği vahşetten ve zulümden zarar görenlerin, bu zulümden dolayı mağdur edilenlerin başında da çocuklar yer alıyor. Siyonist işgalci saldırılarında çoğu zaman çocukları kasten hedef alıyor. Baskınlarında da sürekli çocukları rehin alarak onlara sorgulama esnasında korkunç bir şekilde işkence ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar