SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ İŞÇİLERE ATEŞ AÇTI

İsrail işgal güçleri bugün (25 Nisan Pazartesi), Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin batısında El-Midye köyünde Irkçı Ayrım Duvarı'nın yakınındaki askeri kontrol noktasında 5 Filistinli işçiyi rehin aldı. Diğer işçilere de gerçek mermilerle ateş etti.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 25 Nisan 2022 22:59
SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ İŞÇİLERE ATEŞ AÇTI

Safa haber ajansının söz konusu köydeki kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Irkçı Ayrım Duvarı'nın batı tarafına dizilen işgalci askerler, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan iş yerlerine gitmek için bu duvarın kapılarından giriş yapan işçilerden 5'ini rehin aldı. Diğer işçilerin üzerine de gerçek mermilerle ateş etti ve onları da rehin alma kastıyla takibe aldılar. 

İşgal güçlerinin son dönemde, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesiyle Batı Şeria bölgesini ayıran Irkçı Ayrım Duvarı civarındaki askeri varlığını artırdığı, bazıları taşınabilen bazıları sabit kontrol noktaları oluşturduğu, bazı yerlerde askerleri için çadırlar kurduğu ve söz konusu duvarın kapılarını veya gediklerini kullanarak 1948 Toprakları'ndaki iş yerlerine gitmeye çalışan işçileri takibe aldığı ifade edildi. 

İşgal rejimi 1948 Bölgesi'nde çalışma ruhsatları olmayan bazı Filistinli işçilerin de bu duvarın gediklerini kullanarak kaçak bir şekilde girdiklerini ve içeride iş bularak çalıştıklarını iddia ediyor. 

Muhtelif insan hakları kuruluşlarının raporlarında da dile getirildiği üzere Filistinlilere karşı son derece katı ırkçı politika izleyen işgal rejimi Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinlilerin 1948'de işgal edilmiş bölgeye geçerek çalışabilmesi için çok zor bir şekilde temin edilebilen çalışma ruhsatı almasını şart koşuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar