BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçleri bugün (21 Nisan Perşembe) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. Bu baskınlar esnasında bazı yerlerde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 684 Tarih: 21 Nisan 2022 21:34
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Nablus'un doğusundaki Beyt Furik köyünde Yezin Mahmud Haneni isimli gencin evini basarak sıkı bir arama yaptıktan sonra kendisini gözaltına aldılar. 

Ramallah şehrinin batısındaki Beytunya kasabasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri bu çatışmalarda Filistinlilerin üzerine ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları attılar. Ancak herhangi bir yaralanma olayının bildirilmediği belirtildi. 

Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Silvad kasabasında işgal güçleri Muhammed Salih Adaşe ve Malik Raid En-Neccar isimli vatandaşların evlerini basarak kendilerini gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri El-Halil çevresinde aralarında bir çocuğun bulunduğu dört vatandaşı gözaltına aldılar. El-Halil'in güneyindeki Yatta kasabasından Muhammed Eşref El-Amur, Ala Ebu Azize, Firas Kayid Said ve 13 yaşında bir öğrenci olan Yezin Iyd Ebu Ermile'yi gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri El-Halil'in güney kesiminde bir okul kompleksi etrafında çocukların üzerine ses ve gaz bombaları attılar. Onlarca öğrenci nefes alma sorunu yaşadı. 

Kudüs'te işgal güçleri şehrin kuzeydoğusundaki El-İsaviyye kasabasını bastılar. Bu yüzden Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar