BURKA'DA ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 45 KİŞİ YARALANDI

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Burka kasabasında çıkan olaylarda 45 yaralıya müdahale ettiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 851 Tarih: 20 Nisan 2022 04:00
BURKA'DA ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 45 KİŞİ YARALANDI

Bugün (19 Nisan Salı), Batı Şeria'daki Nablus şehrinin kuzeybatısında yer alan Burka kasabasında, yahudi yerleşimcilerin bu kasabada düzenlemeyi planladıkları yürüyüş öncesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde de yaralılardan 10'unun atılan göz yaşartıcı gaz bombalarından zarar gören kişiler olduğu ve olay yerinde kendilerine müdahale edildiği belirtildi. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri bugün sabah, tahliye edilen Homish yahudi yerleşim merkezi yerleşimcilerinden binlerce kişinin gösteri yürüyüşü düzenlemesine imkan sağlamak amacıyla Burka kasabasının bütün girişlerini toprak kütlelerle kapattı.

Burka kasabası 23 Aralık'tan beri sürekli işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve saldırılarına maruz kalıyor. Buranın yakınındaki Homish yahudi yerleşim merkezine yeniden dönmek için çalışmalar yürüten yerleşimcilere yönelik olarak Aralık ayının ortalarında düzenlenen bir silahlı eylemde bir yerleşimci öldürülmüş, ikisi de yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar