SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler dün (19 Nisan Salı), yine işgal polislerinin çok sıkı himayesi altında yahudilerin Pesah Bayramı'na denk gelen günlerde Mescidi Aksa'ya üçüncü baskınlarını düzenlediler.  

Görüntülenme: 714 Tarih: 20 Nisan 2022 20:19
SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal polislerinin yahudi yerleşimcilerin baskınlarından önce yerel saatle 07.00 civarında Aksa'yı bastığı ve onların rahatça dolaşıp ayinler yapmaları için bütün hazırlıkları yaptıkları belirtildi. Bu işlemde işgal polislerine ayrıca onlarca işgalci askerin destek verdiği ifade edildi. 

İşgal güçlerinin yahudi yerleşimcilerin herhangi bir sorun yaşamamaları için onların dolaşacakları yerleri tamamen tahliye ettikleri, yahudilerin dolaşıp Talmud ayinleri yapmayı planladıkları alanlardan uzaklaştırılan Müslümanların, polis şiddetiyle Kıble Camisi'ne kapatıldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin, yerleşimcilerin dolaşıp ayin yapacakları alanları tahliye ve Müslümanların tümünü Kıble Camisi'ne zorla kapatma işlemi esnasında bu camiye doğru gaz bombaları attıkları, Kubbetu's-Sahra'da toplanan murabıt kadınlara da saldırdıkları haber verildi. 

Bunun ardından yerleşimciler gruplar halinde Mescidi Aksa'nın alanına girmeye başladı. Mescidi Aksa'daki murabıt (nöbetçi) kadınlar da yahudi yerleşimcilerin burayı kirletmelerine, tekbir getirerek tepkilerini ortaya koymaya çalıştılar. 

İşgal güçleri sabah namazı vaktinde de Müslümanların Mescidi Aksa'ya ulaşmalarını engellemek amacıyla yolları daraltmış ve bazılarına da Yusufiyye Kabristanı civarında saldırıda bulunmuşlardı. 

İşgal güçleri dün ve pazar günü de yerleşimcilerin baskınlarına imkan sağlamak amacıyla Mescidi Aksa'ya girip namaz kılanlara ve itikafa girmiş olanlara saldırıda bulunmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar