TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞEHİT RAAD HAZEM'İN EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin medyası, işgalci rejim İsrail güvenlik güçlerinin Tel Aviv'deki ölümcül silahlı eylemi gerçekleştiren direnişçinin Batı Şeria'daki evine baskın düzenlediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 680 Tarih: 09 Nisan 2022 12:32
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞEHİT RAAD HAZEM'İN EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF), Filistinli silahlı kişilerin Cenin kentinde ve yakınlardaki diğer köylerde faaliyet gösteren birliklere ateş açtığını söyledi. İnternette yayınlanan görüntülerde bölgede yoğun silah sesleri duyuldu. IDF, İsrail'de can kaybı olmadığını söyledi.

Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı'na göre, çatışmalarda bir Filistinli hayatını kaybetti, en az 13 kişi de yaralandı. Ölen Filistinlinin adı, kamptan silahlı bir kişi olan Ahmed as-Saadi olarak belirlendi. M16 tüfeği, IDF birlikleri tarafından ele geçirildi. Hangi direniş örgütüyle bağlantılı olduğu henüz netlik kazanmadı.

Filistin basınında çıkan haberlere göre, birkaç saat sonra İsrail askerleri Cenin mülteci kampından ayrılmaya başladı. İsrail Savunma Kuvvetleri, bölgede bir operasyon düzenlediğini doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Hamas direniş teşkilatı sözcüsü, askerlere ateş açan Filistinli eylemcileri övdü. Favzi Barhum, Ynet haber sitesinde yer alan bir bildiride, "İsrail ile çatışmanın bir sonraki aşamasını belirleyen cesur kahramanlık eylemleri gerçekleştiren Cenin gençlerini selamlıyoruz." dedi.

Barhum, “Çatışmanın tüm Batı Şeria şehirlerine ve köylerine yayılması” çağrısında bulundu.

Raporlara göre ordu, Perşembe akşamı Tel Aviv'deki bir bara ateş açtığında üç kişiyi öldüren Ra'ad Hazem'in babasını tutuklamaya çalıştı, ancak operasyon sırasında babası evde değildi.

Kan kamu yayın kuruluşuna göre, ev olası bir yıkım öncesinde askerler tarafından delil arama amaçlı kuşatıldı. İsrail, politika gereği ölümcül silahlı eylem düzenlemekle suçlanan Filistinlilerin evlerini yıkıyor.

Cenin, yaygın olarak silahlı direniş faaliyetlerin yuvası olarak biliniyor. Geçen ay Bnei Brak ve Perşembe günü de Tel Aviv’deki ölümcül saldırıları gerçekleştiren silahlı adamların ikisi de Cenin bölgesinden çıktı.

Filistin raporlarına göre, askerler delil topladı ve olay yerinde eylemcinin diğer akrabaları sorguladı. Raporlarda, Hazem'in akrabalarının, saldırının hazırlıklarında kendisine yardım etmenin yanı sıra onun bu eylemi gerçekleştirmesine yardım ettiğinden şüpheleniliyordu.

Shin Bet (İsrail iç istihbarat kurumu) güvenlik teşkilatı, Hazem'in "net bir örgütsel bağlantısı, güvenlik geçmişi (sabıkası yok) ve daha önce de tutuklanmadığını" söyledi.

Filistin basınında çıkan haberlere göre, eylemcinin ailesinin bölgede iki evi var - biri Cenin mülteci kampında ve diğeri Deir Ghazaleh köyünde.

Hazem'in babası Fathi, daha önce Filistin Otoritesinin Cenin'deki güvenlik servislerinde subay olarak görev yapmış eski bir güvenlik görevlisi. İsrail güçleri Fathi Hazem'i sorguya çekmek ve istihbarat konusunda sorgulamak istediği söyleniyor, ancak o sorgulanma talebini reddetti.

Cuma günü, Fathi, ailesinin evinin önünde toplanan kalabalığa oğlunun eylemlerini övdü. "Gözlerin yakında zaferi görecek. Değişimi göreceksiniz. Özgürlüğüne kavuşacaksın... Allah'ım Mescid-i Aksa'yı işgalcilerin zulmünden kurtar” ifadesini kullanarak oğlunu ve eylemini övmüştü.

Baskınlar, İsrail Silahlı Kuvvetleri KomutanıAviv Kohavi'nin, Cenin bölgesinden Filistinlilerin karıştığı birkaç ölümcül silahlı eylem olayının ardından ve ordunun kuzey Batı Şeria'daki faaliyetlerini hızlandıracağını açıklaması sonrası gerçekleşti.

Yetkililerin bildirildiğine göre, Filistin Yönetiminin bölgenin kontrolünü kaybettiğinİi açıklamasından saatler sonra gerçekleşti.

/The Jarusalem Post-Tercüme ve edit İsrailpost

Yorumlar