FİLİSTİN'DE BU HAFTA 27 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

 

Görüntülenme: 924 Tarih: 12 Mart 2022 10:34
FİLİSTİN'DE BU HAFTA 27 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz hafta Filistin'in Batı Şeria bölgesi ve Kudüs işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara sahne oldu. Birçok noktada eylem gerçekleştirildi. İşgal güçlerinden yaralananlar ve Filistinlilerden de şehit edilenler oldu. 

Geçtiğimiz hafta içinde Kudüs, Nablus ve Ramallah'tan dört Filistinli genç şehit edildi. 86 noktada çatışma meydana geldi. İkisi bıçaklama, biri araçlı saldırı, 10'u silahlı saldırı, 14'ü işgal güçlerine değişik noktalarda molotof kokteyli veya el yapımı patlayıcı atma eylemi olmak üzere toplam 27 eylem gerçekleştirildi. 

11 Mart Cuma günü Kefer Kaddum, Beyta, Babu'z-Zaviye, Beyt Decen ve Kalkilya'nın kuzey geçiş noktasında 8 çatışma meydana geldi. 

Direnişçiler Cenin'in Kefr Ra'i ve Araka beldelerinde işgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerin üzerine silahla ateş ettiler. 

Ramallah'ın batısındaki Bedres köyü yakınında ise işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri atıldı. 

10 Mart Perşembe günü Tulkerem, Cenin, El-Halil ve Beytlahim bölgelerinde 10 farklı noktada çatışma meydana geldi. 

9 Mart Çarşamba günü Kudüs'ün banliyölerinde, El-Halil, Nablus ve Kalkilya'da 9 noktada çatışma meydana geldi. 

8 Mart Salı günü, Nablus'un Burka ilçesinin ahalisinden olan 23 yaşındaki Ahmed Hikmet Seyf işgalcilerin daha önce gerçekleştirmiş olduğu bir saldırıda aldığı yaralardan dolayı şehit oldu. 

O gün Batı Şeria ve Kudüs'te 16 noktada çatışma meydana geldi. 

7 Mart Pazartesi günü 22 yaşındaki Abdurrahman Cemal Kasım, Eski Kudüs'te iki işgalci güvenlik görevlisini yaraladığı bıçaklama eyleminden sonra şehit edildi. 

Cenin'in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye kasabasında da iki işgalci asker araçla çarpma eyleminde yaralandı. Burada işgal güçlerine ayrıca molotof kokteylleriyle ve el yapımı patlayıcılarla da saldırı gerçekleştirildi. 

O gün toplam 23 noktada çatışma kaydedildi. 

6 Mart Pazar günü Kudüs'ün Et-Tur kasabasının ahalisinden olan 19 yaşındaki Kerim Cemal El-Kavasimi Eski Kudüs'te iki işgalci askerin yaralanmasına yol açan bıçaklama eyleminden sonra şehit edildi. 

Aynı gün Kudüs'ün Ebu Dis beldesinin ahalisinden olan 16 yaşındaki Yamin Nafiz Cifal da işgal güçlerinin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu. 

O gün 10 noktada çatışma kaydedildi. 

5 Mart tarihine denk gelen Cumartesi günü de 10 noktada çatışma meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar