ŞEHİT YAMİN NAFİZ CİFAL HAKK'A UĞURLANDI

 

Görüntülenme: 760 Tarih: 10 Mart 2022 16:57
ŞEHİT YAMİN NAFİZ CİFAL HAKK'A UĞURLANDI

6 Mart Pazar akşamı Kudüs'ün Ebu Dis semtinde, çocuk yaşta şehit edilen Yamin Nafiz Cifal'ın cenazesi, işgal güçlerinin teslim etmesinden sonra dün (8 Mart Salı) akşam düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle defnedildi. 

Çocuğun cenazesi, dün ikindi vakitlerinde ailesi tarafından Kudüs'ün doğusundaki Ez-Za'im kontrol noktasında işgal güçlerinden teslim alındıktan sonra Eriha Hükümet Hastanesi'ne getirildi. Cenaze konvoyu da bu hastanenin önünden harekete geçerek Ebu Dis beldesine doğru ilerledi. Orada da büyük bir kalabalığın cenaze törenine katılmak için toplandığı görüldü. 

Daha sonra kalabalık cenaze namazı için Ebu Dis'teki Salahuddin Camisi önünde toplandı. Sonra da cenaze bu beldenin kabristanına defnedildi. 

Cenaze törenine katılanlar şehit Yamin Cifal'ın intikamının alınmasını ve direnişin bileğinin daha da güçlendirilmesini, işgal rejimiyle "barış" aldatmacısı etrafında yapılan görüşmelerle oyalanılmamasını isteyen sloganlar attılar. 

Ebu Dis beldesinde pazar akşamı meydana gelen çatışmalarda Yamin Nafiz Cifal yaralandı ve işgal güçleri onu hastaneye götürmek isteyen ambülansın üzerine gaz bombası atarak hareket etmesini engelledikten sonra yaralı çocuğu gözaltına aldılar. Daha sonra bu çocuğun işgalcilerin elinde bulunduğu sırada hayatını kaybettiği açıklandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar