NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 748 Tarih: 10 Mart 2022 22:41
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Geçen hafta Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un kuzeyindeki Burka köyünün girişinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda yaralanmış olan Filistinli bir gencin bugün (9 Mart Çarşamba), aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybettiği haber verildi. 

Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas'ın yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz hafta Salı günü Burka köyünün girişinde meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin mermilerine hedef olarak ağır yaralanan 23 yaşındaki Ahmed Hikmet Seyf bugün yaralarının tesiriyle hayatını kaybetti. 

Dağlas işgal güçlerinin söz konusu olaylarda Filistinli gençlere pusu kurduklarını ve çok yakın mesafeden ateş ettiklerini, bugün şehit olan Seyf'in de bedeninin değişik yerlerinden beş mermiyle yaralandığını söyledi. 

Dağlas, Seyf'in hayatının kurtarılması için muhtelif ameliyatlar yapıldığını ve yoğun bakım odasında tutulduğunu, ancak çok kan kaybettiğini ve bugün sabah da vefat ettiğini belirtti. 

Burka ahalisi Seyf'in şehadeti sebebiyle genel yas kararı aldı. 

Burka köyü ve civarındaki bölgeler sık sık siyonist işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimci terör çetelerinin saldırılarına maruz kalıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar