FİLİSTİNLİLER HALK KONGRESİ İSTANBUL'DA TOPLANDI

İstanbul'da, üç gün süren faaliyetlerden, istişare toplantılarından ve yönetim kadrosunun belirlenmesi için yapılan seçimlerden sonra Yurt Dışındaki Filistinliler İkinci Halk Kongresi çalışmalarını tamamladı.  

Görüntülenme: 851 Tarih: 02 Mart 2022 00:28
FİLİSTİNLİLER HALK KONGRESİ İSTANBUL'DA TOPLANDI

Kongre'nin kapanışında yapılan açıklamada, Filistin Yönetimi'ni Filistin Kurtuluş Örgütü'nü (FKÖ) yeniden yapılandırmaya yöneltmek ve Filistin halkının iradesini gerçek bir şekilde yansıtabilecek bağımsız bir karar mekanizması oluşturmak için, Filistin halkının çalışmalarını değişen durum doğrultusunda organize edecek bir ulusal cephe oluşturulması çağrısı yapıldı. 

Açıklamada temel ilkelere dayanan, direnişi destekleyen ve Oslo Anlaşması'nı reddeden, Filistinlilerin haklarını savunacak ve işgale karşı duracak bir siyasi program üzerinde ittifak sağlanmasının da son derece önemli olduğu vurgulandı. 

Açıklamada siyasi ve kitlesel bir hitap için iletişim ve teknoloji alanındaki yeniliklerden yararlanılmasının önemine dikkat çekildi. 

Kongre'de yeni dönem için Münir Şefik Başkanlığa, Sem'an Huri Genel Kurul Başkanlığına, Ahmed Muhaysin Genel Sekreterliğe, Hişam Ebu Mahfuz da Genel Sekreter Yardımcılığına seçildi. 

Yurt Dışındaki Filistinliler İkinci Halk Kongresi faaliyetlerini 25 Şubat tarihinde İstanbul'da başlattı. Kongreye 52 farklı ülkeden bin yüz Filistinlinin katıldığı belirtildi. 

Organize edenlerin verdiği bilgilere göre yeni dönem için seçimlerin yapıldığı Kongre'de aynı zamanda, Filistinli dağınık ailelerin birleştirilmesi, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Filistin sahasındaki tüm kesimlerin iştirak edeceği bir seçime dayalı olarak yeniden canlandırılması, Filistin ulusal kimliğinin korunması, kimliklerinin iltica ettikleri toplumlarda erimesinin önüne geçilmesi gibi konular üzerinde duruldu. 

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi, Filistin toprakları dışında yaşamak zorunda olan Filistinlilerin etkinleştirilmesi için faaliyette bulunan en geniş çaplı bir kitlesel sivil toplum örgütü niteliği taşıyor. 

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi çalışmalarını Şubat 2017'de yurt dışında yaşayan Filistinlilerden etkili birtakım şahsiyetlerin öncülüğünde başlatmıştı. 

Yurt dışında yaşayan Filistinlilerin, işgale karşı verilen hak ve özgürlük mücadelesine destek amacıyla kurulmuş muhtelif sivil toplum kuruluşları bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar