SİYONİST GÜÇLER ER-REMLE'DE 2 DÜKKANI YIKTI

 

Görüntülenme: 1095 Tarih: 02 Mart 2022 04:47
SİYONİST GÜÇLER ER-REMLE'DE 2 DÜKKANI YIKTI

Siyonist işgal güçleri Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Er-Remle şehrinin Eski Şehir kısmında Filistinlilere ait iki dükkanı, sahiplerinin içindeki eşyaları boşaltmalarına bile izin vermeden, içindekilerle birlikte yıktılar. 

Yıkım işleminin, Bezeq isimli İsrail telekomünikasyon şirketinin projelerinin uygulanması için gerçekleştirildiği belirtildi. Ancak işgal yönetimi, bu tür projelerde özellikle Filistinlilere ait iş yerlerinin ve evlerin zarar göreceği bir istimlak düzenlemesi ve çizim yapıyor. Bu yolla 1948 Bölgesi'ndeki Filistinlilerin varlık alanını daraltmaya, onları göçe zorlamaya çalışıyor. 

Yıkılan dükkanlardan birinin sahibi olan İbrahim Bedeviye, dükkanlarının 35 yıldan beri işletildiğini ancak işgal rejiminin Bezeq firmasının projeleri için dükkanlarının bulunduğu alana el koyduğunu ve dükkanlarını yıktığını dile getirdi. 

İşgal rejimi, dükkan sahiplerine içindeki ticari eşyalarını ve malzemelerini çıkarmalarına yetecek kadar süre tanımadığı için binalar içindeki malzemelerle birlikte yıkılmış ve bu yüzden dükkanların sahipleri on binlerce dolar zarara maruz bırakılmış oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar