NEFHA CEZAEVİ'NDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE ZULÜM EDİLİYOR

 

Görüntülenme: 834 Tarih: 23 Şubat 2022 21:45
NEFHA CEZAEVİ'NDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE ZULÜM EDİLİYOR

İsrail işgal rejimi cezaevleri yönetiminin Nefha Cezaevi'ndeki Filistinli esirlere yönelik olarak toplu cezalandırma uygulamalarına başvurduğu haber verildi. 

İşgal yönetiminin onları sağlık hizmetlerinden yoksun bırakmanın yanı sıra kazanımlarını geri almak ve kendilerinin dışarıyla irtibatlarını kesmek suretiyle de toplu cezalandırma yaptığı belirtildi. 

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada çöldeki Nefha Cezaevi'nin 10. koğuşunda evvelki gece (21 Şubat Pazartesi) meydana gelen bazı hadiseler sebebiyle buraya baskın düzenlemiş, esirlere şiddetle saldırmış ve koğuşun elektriklerini kesmişti.

Esirler Enformasyon Ofisi sözcüsünün basın açıklamasında belirtildiğine göre, Ahmed Ubeyde adlı bir esirin iki gardiyanı dövmesi sebebiyle işgal güçleri baskın düzenlemiş, Ahmed Ubeyde'ye saldırarak onu şiddetle darp etmiş, sonra da onu bir insanın yaşaması mümkün olmayan karanlık bir zindan köşesine, şiddetli soğuğun olduğu ortamda çırılçıplak bir şekilde ve herhangi bir örtü vermeksizin atmışlardı. 

Baskın  düzenleyen işgal güçleri daha sonra koğuşta sıkı bir arama yapmış ve gerginliğe sebep olan çirkin muamelelerde bulunmuşlardı. Esirlerden bazılarını da darp ederek, havanın çok soğuk olduğu açık alana atmışlardı. Esir liderlerinden Remzi Ubeyd'i de tek kişilik hücreye kapatmışlardı.

İşgalcilerin bu kadarla yetinmeyerek şimdi de söz konusu cezaevindeki tüm esirlere yönelik toplu cezalandırma uygulamalarına başvurdukları haber verildi.

Olaya şahit olanlar adı geçen esirin işgalci gardiyanları dövmesinin, onların provokatif tavırlarından, esirlerin maruz kaldığı baskı ve şiddet uygulamalarından kaynaklanan doğal bir sonuç olduğunu dile getirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar