GASIP İSRAİL'İN AMBARGO UYGULADIĞI GAZZE'DE İŞÇİLER ZOR DURUMDA

 

Görüntülenme: 963 Tarih: 23 Şubat 2022 14:43
GASIP İSRAİL'İN AMBARGO UYGULADIĞI GAZZE'DE İŞÇİLER ZOR DURUMDA

El-Mizan insan hakları kurumu, İsrail işgal rejiminin Gazze'de ekonomik şartların çok kötüleşmesini istismar ederek binlerce Gazzeli işçiyi temel haklarından yoksun bıraktığını dile getirdi. 

Merkez, dün (22 Şubat Salı) yayınladığı, "Hakları Olmayan İşçiler" başlıklı belgede, "İsrail" olarak gösterilen kısma giderek çalışmak zorunda kalan Gazzeli işçilerin en basit işçilik haklarından bile yoksun bırakıldıklarına dikkat çekildi. 

Belgede, işçilerin onurlarını rencide edecek ve hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye atacak çok ağır şartlarda ve olumsuz ortamlarda çalıştırıldıklarına dikkat çekildi. 

Belgede ayrıca Gazzeli işçilerin ücret ve toplumsal haklar yönünden de ayrımcılığa maruz kaldıklarına, çünkü arkalarında bir hükümet desteği ve resmi bir denetim olmadığına, dolayısıyla isteyenin istediğini yapabildiğine ve yaptırabildiğine dikkat çekildi. 

Belgede ayrıca Gazzeli işçilerin giriş izinlerinin de birçok kez İsrail işgal yönetimi tarafından, önceden uyarıda bulunulmaksızın güvenlik gerekçeleriyle iptal edildiği dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar