SİYONİST GÜÇLER NEFHA CEZAEVİ'NDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 825 Tarih: 22 Şubat 2022 10:33
SİYONİST GÜÇLER NEFHA CEZAEVİ'NDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE SALDIRDI

Esirler Enformasyon Ofisi sözcüsünün dün (21 Şubat Pazartesi) gece yaptığı açıklamaya göre Ahmed Ubeyde isimli bir esirin iki işgalci gardiyanı dövmesi üzerine işgal güçleri Nefha Cezaevi'nin 10 numaralı koğuşuna kalabalık bir güçle baskın düzenledi.

Sözcünün basın açıklamasında belirtildiğine göre işgal güçleri düzenledikleri baskında Ahmed Ubeyde isimli esire saldırarak onu şiddetle darp ettiler. Sonra da onu bir insanın yaşaması mümkün olmayan karanlık bir zindan köşesine, şiddetli soğuğun olduğu ortamda çırılçıplak bir şekilde ve herhangi bir örtü vermeksizin attılar. 

Baskın  düzenleyen işgal güçleri daha sonra koğuşta sıkı bir arama yaptı ve gerginliğe sebep olan çirkin muamelelerde bulundular. Esirlerden bazılarını da darp ederek, havanın çok soğuk olduğu açık alana attılar. Esir liderlerinden Remzi Ubeyd'i de tek kişilik hücreye kapattılar. Bu arada 10 nolu koğuşun elektriklerini de kestikleri belirtildi.

Olaya şahit olanlar adı geçen esirin işgalci gardiyanları dövmesinin, onların provokatif tavırlarından, esirlerin maruz kaldığı baskı ve şiddet uygulamalarından kaynaklanan doğal bir sonuç olduğunu dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar