HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 800 Tarih: 22 Şubat 2022 15:26
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi ve esirler dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, işgal zindanlarında ortaya çıkan tepkinin ve yaşanan gerginliğin, işgal zindanlarındaki esirlere yönelik baskı ve şiddetin ne boyutta olduğu hakkında yeterince fikir verdiğini dile getirdi. 

Cebbarin, yaptığı basın açıklamasında Filistin halkının ve direnişinin, işgal yönetiminin kahraman Filistinli esirleri yalnızlaştırmasına müsaade etmeyeceğini, verilen savaşın sınırlarının işgal zindanlarının duvarlarıyla çizilemeyeceğini vurguladı. 

Cebbarin açıklamasında, işgal yönetiminin esirlere yönelik insanlık dışı muamelelerinin son bulmaması durumunda doğacak sonuçlardan tamamen kendisinin sorumlu olacağını dile getirdi. 

Cebbarin açıklamasında; "Esirlerin tümü, kendilerine yönelik hiçbir aşırılığa müsaade edilmemesi ve kendilerine baskı amaçlı hiçbir kararın uygulanmaması gerektiği, haklarını geri almanın da ancak zindan yetkilisinin zorbalığına karşı mücadele yoluyla mümkün olabileceği konusunda kararlı bir duruş içindedir." dedi. 

İşgal zindanlarındaki Esirler Hareketi, daha önce mücadele yoluyla kazandıkları birtakım haklarının geri alınmasına karşı başlattıkları ortak direnişi 16 günden fazla süredir sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar