FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi cezaevleri idaresinin aldığı son kararları protesto eden Filistinli esirlerin dün (19 Şubat Cumartesi) cezaevlerinin tüm bölümlerini kapattığını bildirdi. 

Görüntülenme: 905 Tarih: 20 Şubat 2022 01:31
FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Esir Kulübü, dün akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esirlerin protestolarının Pazartesi gününe kadar devam edeceğini ve daha sonraki adımlarını cezaevleri idaresinin esirlerin taleplerine vereceği cevabın belirleyeceğini söyledi.
 

Bu arada, işgal rejimi zindanlarındaki Esir Hareketi Yüksek Ulusal Heyeti sözcüsü, esirleri temsil eden heyetin cezaevlerindeki zor koşullara rağmen sürekli toplantı halinde olduğunu ve Özgürlük Tüneli eyleminden bu yana esirleri hedef alan yoğun saldırılara verilecek uygun cevapları belirlemeye çalıştığını ifade etti.
 

Filistin halkını esirlerin direnişine destek vermeye davet eden heyet sözcüsü, “Esirlerin İntifadası” adı verilen eylemlerin işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin talepleri kabul edilene kadar devam edeceğini açıkladı.
 

Heyet sözcüsü, cezaevleri idaresinin yeni uygulamalarının işgal hükümetinin tünel eyleminden bu yana benimsediği esirlerden intikam alma politikasının bir parçası olduğunu ve cezaevleri idaresinin aldığı ilk kararın esirlerin belli zamanlarda koğuşlardan avluya çıkma haklarını ellerinden almayı hedeflediğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar