ZAHİR CEBBARİN'DEN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve Esirler, Şehitler ve Gaziler Ofisi Başkanı Zahir Cebbarin, kahraman esirleri özgürlüklerine kavuşturmak amacıyla onurlu bir esir takası anlaşması yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 966 Tarih: 20 Şubat 2022 18:07
ZAHİR CEBBARİN'DEN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

Cebbarin, Hamas üyesi gençlerin Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün (19 Şubat Cumartesi) düzenlediği ve Filistin mülteci kamplarından birçok gencin katıldığı etkinlikte konuştu.
 

İşgalcilerin zamandan yararlanmak için esir takasını kasıtlı olarak geciktirdiğini belirten Cebbarin, “İşgal rejimi direnişin elindeki askerlerini kurtarmak için bedel ödemekten kaçınabileceğini zannediyorsa yanılıyor” dedi.
 

Cebbarin, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın işgal rejimi zindanlarını tamamen boşaltmak ve esirlerin tümünü özgürlüklerine kavuşturmak için daha çok işgal askeri esir alma girişimini sürdüreceğini ifade etti.
 

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere seslenerek Hamas’ın ve El-Kassam Tugayları’nın esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için her türlü çabayı gösterdiğini bildiren Cebbarin, gençlerin etkinliğe yoğun katılımına da övgüde bulundu.
 

Hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi de Filistin davasının son durumu ve Batı Şeria’da halk direnişine paralel silahlı eylemlerin artması hakkında bilgi verdi.
 

Abdülhadi ayrıca Hamas’ın Lübnan’daki mülteci kamplarının huzur ve güvenliği ile sosyal barış konusundaki hassasiyetine değindi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar