HALİDE CERRAR'DAN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Birimi üyesi Halide Cerrar, Filistin’in mevcut durumunun seçimlere kadar kapsamlı bir milli diyalogu gerektirdiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 1125 Tarih: 20 Şubat 2022 21:16
HALİDE CERRAR'DAN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Cerrar, dün akşam (19 Şubat Cumartesi) düzenlenen çevrimiçi panelde yaptığı konuşmada, Filistin’in işgal altında olduğuna dikkat çekerek, normalde herkesin halk direnişi bayrağı altında işgal güçleriyle sürekli çatışma halinde olması gerektiğini söyledi.
 

Ulusal proje krizinin liderlik ve kararıyla bağlantılı olduğunu belirten Cerrar, ulusal projenin Filistin halkının ürünü olması ve milli birliğe temel teşkil etmesi gerektiğini dile getirdi.
 

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) resmi Arap rejimleri tarafından Filistin’in işgalden kurtarılması için kurulmuş olmasına rağmen Oslo Anlaşması imzalandığında anlaşmanın Filistin’in çıkarına olmadığını bildiren Cerrar, FKÖ yönetiminin hiçbir zaman seçimle belirlenmediğini, bilakis grupların uzlaşısıyla belirlendiğini hatırlattı.
 

FKÖ kurumlarının aktif olmadığına ve belirli bazı şahısların FKÖ’yü kullandıklarına işaret eden Cerrar, örgütün devrimci meşruiyete sahip olmadığını, normalde Filistin Yönetimi’nin FKÖ’nün araçlarından biri olması gerektiğini, görevinin de işgal altında bulunmanın zorluklarına rağmen ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm aramak olduğunu kaydetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar