BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

 

Görüntülenme: 975 Tarih: 20 Şubat 2022 06:51
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

İşgal rejimi medya kaynakları, Nablus kenti yakınlarında bulunan işgal ordusuna ait bir alana dün gece geç saatlerde Filistinli direnişçiler tarafından ateş açıldığını bildirdi.
 

İşgalcilere ait Walla haber sitesi, işgal ordusundan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Nablus kentindeki Cirzim Dağı’nda bulunan askeri alana Filistinliler tarafından ateş açıldığını ve saldırıda işgal askerlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını yazdı.
 

Haberde ifade edildiğine göre askeri yetkili, ateş açma eyleminin işgal askerlerinden birkaçını öldürmeyi ya da yaralamayı hedeflediğini, Filistin direnişinin Batı Şeria’daki eylemlerinde değişim gözlemlendiğini söyledi.
 

Haberde ayrıca işgal ordusu yetkilisinin dün geceki ateş açma eyleminin son bir hafta içinde gerçekleştirilen ve İsrail askerlerini hedef alan beşinci ateş açma eylemi olduğunu bildirdiği kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin devam eden ihlalleri ve Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi başta olmak üzere Filistinlilerin yaşadıkları beldelere, köylere ve mahallelere saldırıları sebebiyle Batı Şeria’da her gün şiddeti daha da artan bir gerginlik yaşanıyor.
 

Ramallah’ın kuzeyindeki Kefer Ayn köyü sakinlerinden 20 yaşındaki Nihad El-Bergusi isimli gencin işgal askerleri tarafından Nebi Salih köyü girişinde ve öncesinde de Filistinli üç gencin 8 Şubat’ta Nablus’ta işgal güçlerince şehit edilmesi üzerine gerginliğin daha da arttığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar