SİYONİST GÜÇLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal güçleri dün akşam (19 Şubat Cumartesi) Kudüs kentinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde mahalle sakini Filistinlilere ve onlara destek için gelen aktivistlere saldırdı. 

Görüntülenme: 1060 Tarih: 20 Şubat 2022 11:49
SİYONİST GÜÇLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin mahalle sakinleriyle dayanışma amacıyla gelen aktivistleri bölgeden uzaklaştırdığını, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermediğini ve medyanın mahalle sakinlerine yönelik ihlalleri takip etmesini engellediğini söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi Itamar Ben-Gvir‘in ofisinin karşısına simgesel olarak ofis kuran Kudüslü aktivist Muhammed Ebu’l-Hıms’ı mahalleden çıkmaya zorladığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bir genci darp ettiği, mahalleye daha çok asker gönderdiği, mahallenin birçok bölgesine demir barikatlar yerleştirdiği ve çevresini kuşattığı ifade edildi.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri ve aktivistler işgal rejiminin mahalleye yönelik politikalarını protesto amacıyla bir haftadır yaptıkları gibi dün akşam yine bir araya gelerek soğuk havada ısınmak için yaktıkları ateşin etrafında toplanmışlardı.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi’nin son dönemde sürekli olarak işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı, işgal güçleri ve yerleşimcilerle yaşanan çatışmalarda çok sayıda Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar