KUDÜS'TE VE C BÖLGESİNDE SİYONİST İŞGAL ARTARAK DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 766 Tarih: 18 Şubat 2022 00:30
KUDÜS'TE VE C BÖLGESİNDE SİYONİST İŞGAL ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin Dış İşleri Bakanlığı, İsrail yönetiminin Kudüs'te ve "C" kategorisine giren bölgelerde "İsraillileştirme" ve ırkçı tasfiye politikaları uyguladığını dile getirdi.

Açıklamada İsrail yönetiminin bu bölgelerde Filistinli varlığına bütün yönleriyle son vermeye ve buraları aradaki irtibatı kesmek suretiyle "Filistin devleti"nin bünyesinden bütünüyle koparmaya çalıştığını ifade etti. 

Filistin Dış İşleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik suçlar işlemek suretiyle derin bir stratejik oyun oynayarak C kategorisindeki bölgelerde yahudi yerleşimini artırmasını ve mevcut yerleşim alanlarını genişletmesini kınadığını belirtti. 

Açıklamada işgal rejiminin söz konusu uygulamasından birinci derecede aşırı siyonist görüşlere sahip başbakan Naftali Bennett'in sorumlu olduğuna dikkat çekildi. 

İsrail işgal rejimiyle imzalanan Oslo İlkeler Anlaşması'na dayalı ittifak anlaşmalarında, Batı Şeria bölgesi A, B ve C diye üç kategoriye ayrıldı. Bunlardan A kategorisine girenlerin güvenlik açısından ve idari yönden Filistin Yönetimi'nin, B kategorisine girenlerin idari yönden Filistin güvenlik yönünden ise İsrail yönetiminin, C kategorisine girenlerin ise hem idari yönden hem de güvenlik yönünden İsrail'in kontrolüne verilmesi kararlaştırılmıştı. 

İşgal rejimi şimdi C kategorisine giren bölgelerde Filistinlilere inşaat ruhsatı vermezken evlerini yıkıyor; yahudi yerleşim alanlarını ise sürekli genişletiyor. Ancak işgal rejimine böyle bir fırsat veren geçmişte onunla imzalanan, sözünü ettiğimiz ihanet anlaşmaları oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar