YEMEN HALKI ABD, İSRAİL, İNGİLTERE, SUUD, VE BAE'NİN BURNUNU YERE SÜRTTÜ

 

Görüntülenme: 724 Tarih: 18 Şubat 2022 21:39
YEMEN HALKI ABD, İSRAİL, İNGİLTERE, SUUD, VE BAE'NİN BURNUNU YERE SÜRTTÜ

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen'e karşı savaşın kapsamlı bir savaş olduğunu, düşmanın bu savaşta yaptırımları, ekonomiyi kullanarak Yemen halkını bölmeyi ve halk arasında düşmanlık yaratmayı amaçladığını vurguladı.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi, Perşembe akşamı Marib eyaletine bağlı Harib şehrinden Al-i Cennah kabilesinden bir heyeti ağırladı.

Abdülmelik Husi bu görüşmede, Al-i Cennah kabilesinin milli duruşunu ve işgalci Suudi-BAE koalisyonu paralı askerlerine karşı mücadelelerini takdir etti ve şunları söyledi: ‘Yemen'e karşı savaş, düşmanın yaptırımları, ekonomiyi, milleti dağıtmayı ve aralarında düşmanlık yaratmayı kullandığı kapsamlı bir savaştır. Davetimiz, bir milleti kardeşliğe ve işbirliğine davet etmektir.’ Bu kabilenin yetkilileri kabilelerine hizmet etmelidir.’

Abdülmelik Husi, 3 Şubat’ta yaptığı konuşmada da şunları söyledi: ‘Düşmanlarımız bize tam anlamıyla hakim olmak için bizimle savaşıyor ve bu nedenle sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama biz parlak bir konumdayız ve bu konum, sabırlı ve mücahit müminlerin konumudur.

Hareketimize devam edeceğiz. Düşmanlar tarafından kadın, çocuk ve esirlerin öldürülmesi, bizim hak konumunda olduğumuza ve düşmanın bir suçlu ve katil olduğuna olan inancımızı artırıyor. Düşmanın katliamı, kuşatması ve işgali, konumumuza dair basiretimizi artırıyor.

Yemen milleti bugün tam anlamıyla kazandı. ABD, İsrail ve İngiltere, BAE'yi yeniden gerilemeye zorladı ve onu zor duruma düşürdü.

BAE yetkilileri, Şebve’deki gelişmelerle ilgili olarak ABD, İngiltere ve Siyonist rejimin emri altındadır. Savaş şartları nedeniyle Şebve’de hafif bir geri çekilme oldu ama bu milletimizin yenilgisi anlamına gelmiyor. İnşallah böyle bir şey olmayacaktır.

BAE, Yemen'e karşı savaşın başlangıcından bu yana ABD, İngiltere ve Siyonist rejim için kilit bir oyuncu oldu, ancak sonunda başarısız oldu. BAE’liler Amerika’nın rızasını arıyor, Siyonistlerle dostluk kuruyor ve İngilizlerle yakınlaşıyor ama Allah’ın gazabına neden oluyorlar.

Yemen halkına uygulanan kuşatma suçtur. Çünkü bu kuşatma birçok soruna neden oldu. Bu yüzden birlik olmak ve ülkenin dışarıya teslim olmaması için herkesin çaba göstermesi bizim görevimizdir.’

ABD destekli Arap koalisyonunun başında yer alan Suudi Arabistan, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını geri getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Mart 2015'te Yemen'e askeri saldırı başlattı ve bu ülkeye kara, hava ve deniz ablukası uyguladı.

Bu saldırılarda Suudi Arabistan hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların on binlerce Yemenlinin öldürülmesi, milyonlarca kişinin yaralanması, bu ülkenin alt yapısının tahrip olması ve bu ülkede kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı.

rasthaber

Yorumlar