BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLER ARASINDA ZEYTİN AĞACI DİKME DAYANIŞMASI

Siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria'nın değişik bölgelerine inşa ettiği yahudi yerleşimciler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını sökerken, mağdurlara destek verenler dayanışma ile zeytin ağacı dikiyor.  

Görüntülenme: 939 Tarih: 04 Şubat 2022 00:49
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLER ARASINDA ZEYTİN AĞACI DİKME DAYANIŞMASI

Bugün (4 Şubat Cuma) de Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Burin köyünde, yerleşimci teröristlerin mağdur ettiği köylülere destek veren aktivistler ve muhtelif sivil toplum kuruluşlarının mensupları zeytin dikme faaliyeti gerçekleştirdi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yabancı destekçilerden, Şimdi Barış hareketinin mensuplarından ve Knesset'in (İsrail parlamentosu) Arap üyelerinden oluşan bir ekip Burin köyünde 300 civarında zeytin fidanı dikti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde, işgal güçlerinin, dayanışmacı aktivistlerin Burin köyüne otobüslerle ulaşmalarına engel olduklarına ancak onların köye gitmekte ısrar ettiklerine ve hava şartlarının kötü olmasına, yoğun bir şekilde yağmur yağmasına rağmen yürüyerek köye ulaştıklarına ve zeytin dikme faaliyetini gerçekleştirdiklerine dikkat çekildi. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Toprağı Savunma ve Yerleşimle Mücadele Ulusal Ofisi, Batı Şeria'daki yahudi terörünün İsrail'in izlediği yerleşim politikasının doğal bir sonucu olduğunu dile getirdi. 

Bazı İsrail insan hakları kuruluşlarının raporlarında da yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerinde ve saldırılarında önemli bir artış gözlemlendiğine dikkat çekildi. Raporlarda aynı zamanda yerleşimcilerin bu terör eylemlerini işgal askerleriyle işbirliği içinde ve onların himayesi altında gerçekleştirebildiklerine vurgu yapıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar