NABLUS'TA ÇATIŞMA

Bugün (4 Şubat Cuma), öğleden sonra Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yahudi yerleşimciliğine karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin yine müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 1078 Tarih: 04 Şubat 2022 01:55
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Nablus'a bağlı Beyta kasabasındaki Subeyh Dağı civarında gerçekleştirilen gösteride işgal güçleri gerçek mermiler ve gaz bombaları kullandılar. 

Filistin Kızılay teşkilatı Subeyh Dağı civarındaki olaylarda 18 yaşında bir Filistinli gencin ayağından gerçek mermiyle yaralandığını ve tedavi için Rividya Hastanesi'ne gönderildiğini duyurdu. 

Beyta'daki çatışmalarda Reca Cibr isimli bir bayan gazeteci de yaralandı. 

İşgal güçleri bugün sabah saatlerinde, göstericilerin ve yaralılara yardım edecek ambulansların Subeyh Dağı bölgesine ulaşmasını engellemek amacıyla bölgeye giden yolları buldozerlerle kapatmıştı. 

Nablus'un güneyindeki Burin köyünde de işgal güçlerinin gasp etmeyi planladıkları arazilerde çalışma başlatmaları sebebiyle çatışmalar meydana geldi. 

İşgal askerlerinin, göstericilerin olay yerine ulaşmalarını engellemek için burada da yolları kapattıkları ve yerleşimci teröristlerin de işgalci askerlere destek oldukları belirtildi. 

Kızılay teşkilatı elemanlarının, Beyta ve Burin'deki olaylarda gaz bombalarının yaydığı zehirli gazdan etkilenen 30 kişiye müdahalede bulunduğunu açıkladı. 

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen'de de kaçak yahudi yerleşim merkezine karşı düzenlenen gösteriye işgal güçleri yoğun bir şekilde gaz bombaları ve plastik mermiler atarak müdahale etti. 

Nablus'un güneyindeki Karyut köyünde de yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin himayesinde baskın düzenlemeleri ve Telmud ayinleri yapmaları üzerine çatışmalar çıktı. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında çıkan çatışmalarda üç kişi plastik mermilerle yaralanırken birçok kişi de gaz bombalarından etkilendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar