SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

 

Görüntülenme: 910 Tarih: 04 Şubat 2022 21:33
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

İsrail işgal rejiminin sivil çetelerini oluşturan ve Batı Şeria'da Filistinlilerden gasp edilen arazilerin üzerine kurulan yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimci teröristler dün (3 Şubat Perşembe) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in Mesafir Yatta kasabasının Hulletu'd-Daba' mıntıkasında 60 adet zeytin ağacını söktü ve koyun çobanlarına saldırdılar. 

El-Halil'in Güneyini Koruma Komiteleri organizatörü Fuad El-Umer yaptığı basın açıklamasında yahudi yerleşimcilerin Celal El-Amur isimli bir vatandaşa ait 60 zeytin ağacını söktüklerini belirtti.

El-Umer, bu olayın yerleşimcilerin aynı bölgeye yönelik ikinci saldırıları olduğunu, bundan yaklaşık iki ay önce de aynı mıntıkaya saldırıda bulunarak zeytin ağaçlarını söktüklerini ifade etti. 

El-Umer, yerleşimci teröristlerin baskınlarında aynı zamanda koyun çobanlarına saldırdıklarını ve onları otlaklardan kovmaya çalıştıklarını, fakat çobanların onlara direndiklerini ve otlaklarında kalmakta ısrar ettiklerini söyledi. 

Siyonist işgal güçleri de geçtiğimiz çarşamba günü yine Hulletu'd-Daba' mıntıkasında dört su kıyısını yıkmışlardı. Yıkılan kuyuların Hamamide, Debabise ve El-Amur ailelerine ait olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar