FHKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Kurulu üyesi İyad Ivadullah, Filistin Yönetimi'nin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi'nin toplantısını gerçekleştirmekte ısrar etmesinin, ulusal ittifaka aykırı ve kendi başına tavır takınma olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 928 Tarih: 04 Şubat 2022 16:17
FHKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Ivadullah, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi'nin Filistin'le ilgili kurumlar konusunda kendi kafasına göre hareket etme yöntemine ve otoriterleşmeye doğru yöneldiğini ve ulusal ittifaktan uzaklaştığını ifade etti. 

Ivadullah, bütün Filistinli güçlerin iştirak edeceği seçimle Filistin Ulusal Konseyi'nin seçilmesi yoluyla FKÖ'nün demokratik temellere göre yeniden yapılandırılması konusunda bir ulusal ittifak sağlandığını ancak Filistin Yönetimi'nin bu ittifaka aykırı davrandığını belirtti. 

Ivadullah, şu aşamada yapılanların iç uzlaşmanın sağlanmasına giden tüm yolların kapatılması anlamına geldiğini ifade etti. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) 30 Ocak 2022 tarihinde, 6 Şubat Pazar günü Ramallah'ta gerçekleştirilmesi düşünülen FKÖ Merkez Konseyi toplantısını boykot edeceğini açıklamıştı. 

Ondan önce de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık ve Halk Kurtuluş Partisi Öncüleri - Yıldırım Güçleri isimli örgütler söz konusu toplantıyı boykot edeceklerini duyurmuşlardı. Demkrotik Cephe de katılıp katılmama konusunda karar vermek için durum değerlendirmesi yapmaya devam ettiğini duyurmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar