MİZAN'DAN ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NÜN RAPORUNA DESTEK

 

Görüntülenme: 745 Tarih: 03 Şubat 2022 07:56
MİZAN'DAN ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NÜN RAPORUNA DESTEK

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde faaliyet yürüten Mizan isimli insan hakları kuruluşu, Uluslararası Af Örgütü'nün işgal rejiminin Filistinlilere yönelik ırk ayrımı politikasıyla ilgili raporu hakkında yaptığı açıklamada İsrail'in yasama ve yargı kurumlarının söz konusu raporda dile getirilen apartheid sisteminin hakim kılınmasına ortak olduğunu dile getirdi. 

Mizan adlı kuruluş, İsrail işgal rejimini kınayan, onu ırk ayrımcısı bir devlet olarak niteleyen ve ona silah desteğinin durdurulması çağrısı yapan Uluslararası Af Örgütü'nün raporuyla ilgili yorumunda İsrail'in demokrasinin boğazına kadar ırkçılığa batmış durumda olduğunu vurguladı. 

Kurum, İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik politikalarının ve ırk ayrımcısı uygulamalarının devam etmesinin tehlikesine de dikkat çekerek Filistin topraklarının İsrail işgal rejiminin kurulduğu günden bu yana ırk ayrımcısı uygulamalara maruz kaldığını dile getirdi. 

Kurum, dünya ülkelerini işgal rejiminin bu politikaları karşısında harekete geçmeye ve kapsamlı bir yargılama gerçekleştirmeye davet etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar