YEMEN: İSRAİL'İN BÖLGEDEKİ HAREKETLERİNİ İZLİYORUZ

Yemen Dışişleri Bakanı, saldırgan Arap devletlerini ve ‘İsrail’ işgal rejimini bölgede bir askeri koalisyon kurmaları konusunda uyararak, "San'a, ABD destekli İsrail'in bölgedeki hareketlerini izliyor." dedi. 

Görüntülenme: 808 Tarih: 03 Şubat 2022 01:51
YEMEN: İSRAİL'İN BÖLGEDEKİ HAREKETLERİNİ İZLİYORUZ

Yemen Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, yaptığı açıklamada, "Terörizme ve korsanlığa direnme ve bölgesel güvenliği güçlendirme bahanesiyle bölgeyi çatışma ve askeri ittifaklar alanına itmenin sonuçlarına karşı uyarıyoruz." diye belirtti.

Hişam Şeref, "Kızıldeniz ve Arap Denizi bölgesini doğrudan ve vekaleten çatışması alanına dönüştürmek için şüpheli senaryoların ve hedeflerin var olduğunun farkındayız. Tel Aviv ve Washington'un çağrıda bulunduğu bu tür askeri ittifaklarda ilk kaybedenler, bölge halkları ve ülkeleridir." açıklamasında bulundu.

Yemenli yetkili, "Siyonist rejimin ve ABD Merkez Komutanlığı'nın bölgedeki askeri manevralar hakkında söyledikleri, deniz donanmasının provokatif bir göstergesidir." dedi.

Yemen Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, yaptığı açıklamanın sonunda şöyle dedi: "Yemen kıyılarında gerilimi tırmandırmak ve provokasyonlar gibi aptalca önlemler alma girişimlerine karşı uyarıyoruz ve güçlerimiz saldırganlarla yüzleşmek için bir an olsun tereddüt etmeyecektir."

Amerika Savunma Bakanı dün yaptığı açıklamada, BAE Veliaht Prensi ile temas halinde olan ABD Savunma Bakanı'nın, ABD'nin BAE'ye verdiği desteği ve BAE'ye yönelik tehditlere karşı savaş uçakları ve gemilerinin konuşlandırılabileceğini ifade ettiğini duyurdu.

rasthaber

Yorumlar