SİYONİST GÜÇLER DEİR NİZAM'DA EVLERİ VE BARAKALARI YIKTI

 

Görüntülenme: 739 Tarih: 03 Şubat 2022 14:51
SİYONİST GÜÇLER DEİR NİZAM'DA EVLERİ VE BARAKALARI YIKTI

İsrail işgal rejimine ait buldozerler bugün (3 Şubat Perşembe) Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın kuzeyindeki Deir Nizam köyünde evleri ve barakaları yıktı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen buldozerler ve iş araçları köyün El-Hıssa mıntıkasına baskın düzenledi. Sonra burada ikamet eden Filistinli vatandaşlara ait evleri ve barakaları yıkmaya başladılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde, işgal güçlerinin bölgedeki ahalinin evleri ve barakaları yıkılan vatandaşlara destek vermelerini engellemek için önceden bölgeye giren çıkan yolları kapattıklarına ve bölgeyi askeri alan ilan ettiklerine dikkat çekildi. 

1200 Filistinlinin ikamet ettiği Deir Nizam köyünün işgal güçlerinin günlük baskınlarına maruz kaldığı dile getirildi. İşgalciler bu baskınlarında sürekli köyün yollarını kapatıyorlar. 

Buna ek olarak köyün arazilerinin gasp edilmesi suretiyle inşa edilmiş olan Halamish yahudi yerleşim merkezine yerleştirilmiş olan ve işgal rejiminin sivil çetelerini oluşturan yerleşimci teröristler de sık sık köye baskın düzenleyerek ahaliyi huzursuz ediyor. Yerleşimciler köy halkının içme suyu ihtiyacını temin ettiği ve tamamen bu köye ait olan su kaynağına da el koymaya çalışıyor. 

Yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çeteleri işgal rejiminin askeri güçleri tarafından da özellikle himaye edildiği için onlar Filistinlilere yönelik saldırılarında kendilerini çok rahat hissediyorlar. Bu uygulama da işgal rejiminin, Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda dile getirilen ırk ayrımcısı politikalarını ispat eden uygulamalardan biri. İşgal rejiminin bu gerçeği ispat eden daha yüzlerce farklı uygulaması var. 

Bütün bunlar Mizan insan hakları örgütünün açıklamasında da dile getirildiği üzere işgal rejiminin boğazına kadar ırkçılık bataklığına battığını gözler önüne seriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar