FİLİSTİNLİ GAZETECİLERE RAHAT YÜZÜ YOK

 

Görüntülenme: 832 Tarih: 03 Şubat 2022 10:45
FİLİSTİNLİ GAZETECİLERE RAHAT YÜZÜ YOK

Gazetecilere Destek Komitesi isimli sivil toplum kuruluşu dün (2 Şubat Çarşamba) İsrail işgal güçlerinin, Filistin topraklarında gazetecilere yönelik olarak Ocak 2022'de gerçekleştirdiği ihlallerle ilgili aylık raporunu yayınladı. Raporda işgal güçlerinin Ocak ayında basın özgürlüğüne yönelik 46 ihlalinin olduğu belirtildi. 

İhlallerin gözaltı, şantaj, gazetecinin görevini yerine getirmesi esnasında doğrudan saldırı gibi uygulamalar başta olmak üzere çok farklı şiddet ve saldırı uygulamalarını kapsadığı ifade edildi. 

Raporda işgal güçlerinin bu süre içinde dört gazeteciyi gözaltına aldığı bilgisine yer verildi. Bunların isimleri: Yasin El-Akabi, Mahmud Abdulğani, kameraman Leys Ci'ar ve Feyha Hanfer.

Ayrıca işgal yönetiminin geçtiğimiz ay içinde Yusuf Fevadile ve Yezin Ebu Salah isimli gazeteciler hakkında duruşma tarihi belirlemeden arka arkaya iki kez idari tutuklama kararı verdiği belirtildi. Asım Eş-Şennar isimli gazeteci hakkında da altı ay süreyle idari tutuklama kararı verdiği ifade edildi. 

Gazetecilere yönelik olarak, sadece işgal güçleri tarafından değil aynı zamanda işgal rejiminin sivil terör çetelerini oluşturan yahudi yerleşimciler tarafından da saldırılar gerçekleştirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar