ABD VE SİYONİST İSRAİL YEMEN SAVAŞINA AKTİF OLARAK KATILDI

Ensarullah Hareketi lideri Amerika ve siyonist İsraillileri Müslümanların gerçek düşmanı olarak adlandırdı ve onların İslam ümmeti içindeki sorunları suistimal ederek şom hedeflerinin peşinden koştuğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 754 Tarih: 03 Şubat 2022 23:46
ABD VE SİYONİST İSRAİL YEMEN SAVAŞINA AKTİF OLARAK KATILDI

Yemen Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik El Husi, El Cuf ve Marif aşiretlerinden olan heyetler ile görüşmesinde güvenliğin arttırılması ve El Cuf eyaletinin sakinleri arasında kardeşlik ruhunun güçlendirilmesine vurgu yaparak yerli yetkililer ve aşiret reisleri arasında istikrar ve işbirliği ortamının olmasını istedi.  Seyyid Abdülmelik el Husi Yemen milletinin düşmanlarının farklı başlıklar altında halk arasında tefrika ve ihtilaf yaratmak istediğini de belirtti.  Seyyid Abdülmelik el Husi İsrail ve hamilerinin Yemen milletini ortak düşmanları olarak bildiğini belirterek " Amerikalılar ve İsrailliler Müslümanların gerçek düşmanlarıdırlar. Ümmetin iç sorunlarını kendi lehlerine ve hedeflerine uygun şekle çevirmek istiyorlar. "dedi. 

 

Ensarullah Lideri de Siyonist Rejim'in elebaşı İshak Herzog'un üç gün önceki BAE ziyaretine ve Suudi Arabistan semalarından geçmesine değinerek " Suudi Arabistan semalarını Herzog'a açık tuttu, ancak Yemen milletinin hava sahasını kullanmasını engelliyor " dedi.  Ensarullah Lideri sözlerinin devamında Suudi Koalisyonun Sade hapishanelerine yönelik saldırılarına da değinerek " Düşman bu cinayeti kasten yapmış, bu da açık seçik ortadadır. Buna rağmen BM ve diğer uluslararası kurumlarda hapishane yerini biliyorlar " dedi.  Ensarullah Lideri Yemen milletinin kuşatılmasının  cinayet olduğunu vurgulayarak  Yemen halkının büyük acılar çektiğini, birliği zaruri olduğunu ülkenin yabancılara teslim edilmeyeceğini söyledi. 

 

Suudi Koalisyonun Yemen'e karşı başlattığı savaşın yedinci yılı da sona yaklaşmaktadır.  Bu asimetrik savaşta zengin Arap ülkeleri Batı Asya'daki en fakir Arap ülkesine karşı  ABD ve batı desteğinde büyük bir savaş ve kuşatma başlatmışlardır. Böylece 21. yüzyılda dünyanın en büyük insani felaketine yol açmışlardır. 

 

Amerika ve ırkçı İsrail resmi olarak Yemen'e karşı koalisyonda bulunmasalar da bu savaşta önemli bir rol ifa edip savaşın sonuçlarını kendi lehlerine çevirmek istemişlerdir. 

 

Amerika Suudi Arabistan ve BAE'ni Yemen'e karşı savaşta silah ve siyasi olarak desteklemişlerdir.   Amerika üretimi askeri silahlar Yemenlilere karşı kullanılan silahların ana bölümünü teşkil etmektedir. 

 

Aynı zamanda Amerikalılar BM Güvenlik Konseyi dahil küresel kurum ve kuruluşlarda da Riyad ve Abu Dabi aleyhinde  her hangi bir kararın alınmasını önlemektedirler. ABD başkanı Joe Biden seçim kampanyalarında ve 2020 seçimleri zaferinin ardından resmi olarak Suudi Arabistan'a Yemen'e karşı savaşta destek verildiğini itiraf etti ve bu desteği sonlandıracağını iddia etti. Ancak bu vaat hiçbir zaman gerçekleşmedi.

 

Gerçekte Amerika'nın Suudiler ve BAE'ne sunduğu destek Yemen'e karşı savaşın sürdürülmesinin önemli nedenlerindendir. 

 

İsrail de Yemen savaşına aktif olarak katılmıştır. 

 

Buna ilaveten Amerika ve İsrail Yemen'e karşı svaşın sürdürülmesinin asıl çıkar sahiplerindendirler. Bir yandan bu savaş onlara ekonomik gelir sağlamış, diğer yandan da bu savaş İslami ülkelerde tefrikaya neden olmuştur.  Bu da Washington ve Telaviv'in Batı Asya bölgesinde odaklandığı en önemli meseledir. 

 

Yemen Ensarullah Lideri Seyyid Abdülmelik Husi'nin bu doğrultudaki sözleri de bu bağlamda değerlendirilmelidir.

parstoday

Yorumlar