AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONGRESİNDEN IRKÇI İSRAİL'E BOYKOT ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 744 Tarih: 02 Şubat 2022 16:54
AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONGRESİNDEN IRKÇI İSRAİL'E BOYKOT ÇAĞRISI

Avrupa Filistinlileri Kongresi, Avrupa ülkelerinden Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International) raporunda gün yüzüne çıkarılan gerçekleri nazarı dikkate alarak, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerini gözden geçirmelerini istedi. 

Kongre tarafından bugün (2 Şubat Çarşamba) yapılan açıklamada; "Uluslararası Af Örgütü'nün raporu ve ortaya koyduğu gerçekler işgal rejiminin suç işlediğini kesinleştirmektedir. Bu da başta Avrupa olmak üzere tüm dünya ülkelerinin ve başta Avrupa'dakiler olmak üzere tüm kurumların İsrail işgal rejimiyle ilişkileri ve ona karşı sergilenen duruşu gözden geçirmesini gerekli kılmaktadır." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada, siyonist işgal yönetimini silahla destekleyen ve BM nezdindeki sorgulamalarda onun arkasında duran tüm ülkelerin ırk ayrımı politikasına da ortak olduklarına, bu desteğin aynı zamanda Filistin halkının sıkıntılarının daha da artmasına sebep olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne de işgal rejiminin ırk ayrımı politikasını ve Filistinlilere yönelik ırkçı uygulamalarını soruşturması çağrısında bulunuldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar