GEÇEN AY 570 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

 

Görüntülenme: 1098 Tarih: 02 Şubat 2022 20:26
GEÇEN AY 570 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik şiddet uygulamalarını, baskılarını ve gözaltılarını geçtiğimiz Ocak ayında artırdığını dile getirdi. Merkezin tespitlerine göre geçtiğimiz Ocak ayında işgal güçleri tarafından, 72'si çocuk, 8'i kadın olmak üzere 570 Filistinli gözaltına alındı. 

Merkez, işgal rejiminin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Batı Şeria'nın köylerinde ve şehirlerinde ve işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinlilere şiddet uygulamaları, baskınları ve gözaltıları hakkında aylık raporunu yayınladı. 

Rapora göre gözaltılarda her zamanki gibi birinci sırada yine Kudüs yer aldı ve bu şehirde gözaltına alınların sayısı 200'ü buldu. 

İkinci sırada 1948'de işgal edilmiş kısımdaki Nakab bölgesi yer aldı ki bu bölgede de aralarında kadınların ve çocukların da yer aldığı 170 kişi gözaltına alındı. 

Merkez'in müdürü Riyad El-Eşkar işgal rejiminin çocuklara, gözaltına alıp sorgulama merkezlerine götürerek veya ev hapsine tabi tutarak ya da para cezası vererek zulmetmeye devam ettiğini ifade etti. 

El-Eşkar ayrıca işgal rejiminin cezaevleri idaresinin kasıtlı ihmalinden dolayı Ocak ayı içinde işgal zindanlarındaki 190 esirin koronavirüse yakalandığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar