ERİHA'DA 9 FİLİSTİNLİ GENÇ ESİR ALINDI

 

Görüntülenme: 821 Tarih: 01 Şubat 2022 21:19
ERİHA'DA 9 FİLİSTİNLİ GENÇ ESİR ALINDI

İsrail işgal rejimi ordusu, dün (31 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Eriha çevresinde ve Ürdün Vadisi bölgesinde yaptığı askeri operasyonlarda 9 Filistinli genci gözaltına aldığını duyurdu. 

Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv kanalının yayınladığı habere göre, gözaltına alınan gençlerin çalıntı silahları ve askeri malzemeleri elinde bulunduran bir hücreye mensup oldukları iddia edildi. Operasyon esnasında 16 araca da el konulduğu belirtildi. 

İşgal ordusunun açıklamasında operasyonun amacının "teröre darbe vurmak" ve "silahlı grupların altyapısını çökertmek" olduğu iddia edildi. 

İşgal polisi tarafından yapılan açıklamada da operasyon esnasında bazı noktalarda çatışmalar meydana geldiği ve molotof kokteylleri atıldığı ancak yaralanan kimse olmadığı ileri sürüldü. 

Filistin kaynakları tarafından dün sabah saatlerinde yapılan açıklamalarda işgal güçlerinin Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te baskınlar düzenlendiği ve bu baskınlarda en az 25 kişinin gözaltına alındığı, bunların da 7'sinin Eriha bölgesinden olduğu belirtilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar