HAMAS'TAN CEZAYİR'İN GİRİŞİMLERİNE ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Siyasi Dairesi Başkanı Sami Ebu Zuhri, Cezayir Dış İşleri Bakanı Ramtan Lamamra'nın Filistin iç barışı konusunda ülkesinde yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamaları takdir ettiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 849 Tarih: 01 Şubat 2022 19:06
HAMAS'TAN CEZAYİR'İN GİRİŞİMLERİNE ÖVGÜ

Ebu Zuhri, yaptığı basın açıklamasında Hamas'ın, Cezayir'in Filistin içindeki ihtilafın sonlandırılması ve bölgede işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı mücadele konusunda sergilediği tavrı desteklediğini ifade etti. 

Ramtan Lamamra, dün (31 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada, Filistin iç barışı için ülkesinin ev sahipliğini yaptığı görüşmelerin başladığını, görüşmelerin henüz başlangıç noktasında olmakla birlikte sonuçtan ümitli olduklarını dile getirmişti. 

Lamamra, Kuveytli meslektaşı Ahmed En-Nasır ile bu ülkenin başkenti Kuveyt şehrinde yaptığı basın toplantısında; "Filistin barışı için görüşmeler başladı ve Cezayir'in Filistin'deki oluşumları bir araya getirme konusunda uzun bir tecrübesi bulunmaktadır." ifadesini kullanmıştı. 

Lamamra açıklamasında, Cezayir'in yürüttüğü çabaların amacının bu yıl içinde ülkesinde yapılacak Arap Zirvesi'ne katılacak Filistin heyetinin tüm tarafları temsil edebilecek mahiyette olmasını sağlamak olduğunu belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar