FHKC'DEN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), dün (21 Ocak Cuma) sabah, Nablus'un Beyta kasabasında Halk Direnişi mensubu bazı aktivistlerin Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmasına şiddetle tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 953 Tarih: 22 Ocak 2022 20:56
FHKC'DEN MAHMUD ABBAS  YÖNETİMİNE TEPKİ

FHKC, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, Filistin güvenlik güçlerinin Filistin halkına mensup direnişçilere yönelik olarak bu tarz sistematik baskı uygulamalarının siyonist işgal rejiminin şiddetiyle paralel gittiğine dikkat çekti. Açıklamada bu tür takiplerin ve gözaltıların derhal durdurulmasının zorunlu olduğu ifade edildi. 

FHKC açıklamasında Beyta'da Filistinli aktivistlerin gözaltına alınması talimatı veren yetkililerin derhal sorguya çekilmesi çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu üyesi Husam Bedran da olayla ilgili bir açıklama yaparak bunun Filistin direnişinin sırtından hançerlenmesi anlamına geldiğini dile getirdi.  

Filistin güvenlik güçleri dün sabah biri özgürleştirilmiş eski esirlerden olan FHKC mensubu üç Filistinli aktivisti Nablus'un Beyta kasabasındaki evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına almıştı. Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde güvenlik güçlerinin bu kişilerin evlerine 100 kişilik polis gücüyle baskın düzenlediklerine dikkat çekilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar