İŞGALCİ İSRAİL HAKKINDA UCM'YE DAVA AÇILDI

Merkezi Londra'da olan Filistinliler İçin Adalet Uluslararası Merkezi (ICJP) Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, Salihiye ailesinin evlerinin yıkılması konusunda Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) dava açtı.  

Görüntülenme: 1136 Tarih: 22 Ocak 2022 08:29
İŞGALCİ  İSRAİL HAKKINDA UCM'YE DAVA AÇILDI

Merkez yaptığı açıklamada, evleri yıkılan ve kendilerine ait arazilerini de tahliye etmeye zorlanan Salihiye ailesinin, davalarının UCM'ye taşınması için ICJP avukatlarına vekalet verdiğini duyurdu. 

Olay hakkında dava açılmasına, Bindmans Solicitors isimli avukatlık ve yasal danışmanlık şirketi de iştirak etti. 

Davada hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın, tamamen askeri gücün kullanılması suretiyle geniş kapsamlı bir yıkım faaliyeti ve özel mülklerin gasp edilmesi işlemlerinin sürdürüldüğü, Salihiye ailesinin evlerinin de herhangi bir yasal gerekçe olmaksızın tamamen gayri meşru şiddet uygulanması yoluyla ve zorbalıkla yıkıldığı dile getirildi. 

İşgal güçleri 17 Ocak Pazartesi sabahı Salihiye ailesinin Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerini kuşatmaya almış, 19 Ocak Çarşamba günü de şafak vaktinde ani bir baskın düzenleyerek aralarında aile mensuplarının ve destek verenlerin bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldıktan sonra 20 kişinin ikamet ettiği iki evi tamamen yerle bir etmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar