ES SİLE EL HARİSİYYE'DE ÇATIŞMA

Bugün (20 Aralık Pazartesi) sabah erken saatlerde işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in kuzeyindeki Es-Sile El-Harisiyye köyüne işgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine çatışmalar çıktı. 

Görüntülenme: 1051 Tarih: 20 Aralık 2021 17:51
ES SİLE EL HARİSİYYE'DE ÇATIŞMA

Görgü tanıkları, işgal güçlerine direnen gençlerin onların üzerine el bombaları attıklarını dile getirdiler. 

İşgal güçlerinin baskınlarına karşı verilen mücadeleye Cenin'den, buranın mülteci kampından ve çevre köylerden gelen gençler de destek verdi. 

İşgal güçlerinin Es-Sile El-Harisiyye köyüne baskın düzenlediği haberinin ulaşması üzerine çevre bölgedeki gençler birbirinden bağımsız bir şekilde arabalarına ve motosikletlerine binerek olay yerine akın etti. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin, Es-Sile beldesinde, işgal yönetimi tarafından Nablus eylemini gerçekleştirmek ve bir yerleşimciyi öldürmekten sorumlu tutulan Gays ve Ömer Ceradat isimli iki esirin ailelerinin evlerine baskın düzenlediklerini dile getirdi. 

İşgal yönetimi elemanları, söz konusu iki esirin ailelerinin evlerinin, yıkım hazırlığı amacıyla ölçümlerini almıştı. 

Bu arada, Batı Şeria ve Kudüs’te Kasım ayında gerçekleştirilen direniş eylemlerinde artış yaşandığı, bir işgalcinin hayatını kaybettiği ve 27’sinin de yaralandığı kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı Enformasyon Dairesi’nin hazırladığı rapora göre, geçen ay Batı Şeria’da 15’i ateş açma ve silahlı çatışma olmak üzere 594 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Kasım ayında Batı Şeria’da gerçekleştirilen ateş açma eylemlerinin 8’inin Nablus vilayetinde yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar