DAMUN CEZAEVİNDE FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERE VAHŞİ DAVRANIŞ

Esir kadınların durumları hakkında bilgi edinen kaynaklar işgal güçlerinin Damun Cezaevi'ndeki kadın esirlere baskın düzenlediklerini, darp ederek ve yerde sürükleyerek kendilerine saldırdıklarını dile getirdiler.  

Görüntülenme: 984 Tarih: 20 Aralık 2021 14:22
DAMUN CEZAEVİNDE FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERE VAHŞİ DAVRANIŞ

Verilen bilgilerde kadın esirlerden birinin vahşice darp edilmekten dolayı bayıldığı, bu arada işgal askerlerinin saldırı esnasında bazı kadın esirlerin örtülerini açtıkları ve boyunlarından çekerek yerde sürükledikleri belirtildi. 

Bu arada Hurrya News'in verdiği haberlere göre, birkaç günden beri kadın esirlerin banyo yapmalarını engelleyen işgal yönetimi Muna Ka'dan isimli, yönetici esirlerden olan bir bayanı da tecrit hücresine kapattı. Diğer yandan daha önce tecrit hücresine konan bazı esir kadınlar hakkındaki uygulamanın da devam ettiği belirtildi.

Esirler Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamada Hamas Esirler Yüksek Yönetim Komisyonu'nun, Damon Cezaevi'nde kadın esirlere çok çirkin bir şekilde saldırı düzenlenmesinden sonra cezaevleri yönetimiyle diyalog kapısını kapattığı belirtildi. 

Esirler Hareketi ve Hamas Esirler Yüksek Yönetim Komisyonu, işgal güçlerinin kadın esirlere yönelik planlı, çirkin muamelelerine tepki amacıyla tüm esirler arasında bir tepki ve protesto faaliyeti başlatılması çağrısında bulunmuştu. 

Hamas Komisyonu, esir kadınlar ve genelde tüm esirler hakkındaki muameleden işgal yönetiminin cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu dile getirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar