ABBAS GÜÇLERİ SİYONİST REJİME YARDIM EDİYOR

Dün gece, yahudi yerleşimcilere karşı Nablus'un kuzeyinde bir yerleşimcinin öldürüldüğü iki yerleşimcinin ise yaralandığı silahlı eylem gerçekleştirilmesinden kısa süre sonra Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi, El-Halil şehrinde geniş çaplı bir gözaltı operasyonu gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 1170 Tarih: 17 Aralık 2021 20:11
ABBAS GÜÇLERİ SİYONİST REJİME YARDIM EDİYOR

Siyasi Tutukluların Aileleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada Filistin güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı, bu arada kadınlara ve çocuklara karşı tehditçi ve saldırgan bir tutum sergilendiği vurgulandı. 

Komisyon'un yaptığı açıklamada gözaltına alınanlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerden olan sağlıkçı Vail Eş-Şeravine ve yine özgürleştirilmiş eski esirlerden ve Yatta kasabası ahalisinden Udey El-Ammur'un yer aldığı dile getirildi. 

Komisyon, güvenlik güçlerinin gözaltı operasyonu sırasında birçok kişinin evine baskın düzenlediğini ve ailelere karşı ahlâkî ölçülere aykırı hareketlerde bulunduğunu, bu hareketlerinin görüntülü kayıtlarının alındığını belirterek, alınan kayıtlardan bazılarını da kamuoyunun dikkatine sundu. Çekilen videolardan bazıları sosyal medyada yayınlandı. 

Filistin güvenlik güçlerinin adeta öldürülen ve yaralanan işgalcilerin intikamını alırcasına böyle baskınlar düzenlemesi ve gözaltılar gerçekleştirmesi Filistinlilerin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. 

Dün akşam saatlerinde Batı Şeria'nın Nablus vilayetinin kuzeyinde, boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi civarında gerçekleştirilen bir silahlı saldırı eyleminde bir yerleşimci öldürülürken, iki yerleşimci de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar